Nieuws

Wol wassen? Vijf handige tips

Tips & tricks

Wol is een natuurlijke vezel die bekend staat om zijn zachtheid en warmte. Het vereist echter speciale zorg om ervoor te zorgen dat de vezels niet beschadigen of vervilten. Hier zijn enkele tips voor het wassen van wol:

  1. Lees het etiket: controleer altijd het wasetiket op je wollen kledingstukken voor specifieke instructies. Sommige wollen items kunnen alleen chemisch worden gereinigd, terwijl andere met de hand of in de machine kunnen worden gewassen.
  2. Gebruik koude temperatuur: was wol altijd in koud water om krimp te voorkomen. Hete temperaturen kunnen leiden tot vervilting en vervorming van de vezels.
  3. Gebruik wolwasmiddel: gebruik een mild wasmiddel dat speciaal is ontworpen voor wol. Vermijd wasmiddelen die enzymen bevatten, omdat deze de vezels kunnen beschadigen.
  4. Keer kledingstukken binnenstebuiten: draai wollen kledingstukken binnenstebuiten voordat je ze in de wasmachine plaatst om wrijving en slijtage aan de buitenkant te verminderen.
  5. Laat wol liggend drogen: hang wol niet op om te drogen, omdat het gewicht van het water het kledingstuk kan uitrekken. Leg het plat op een handdoek om te drogen, en vorm het kledingstuk terug naar zijn oorspronkelijke vorm.